Digital røntgen

På Den Lille Dyreklinik foretager vi næsten dagligt og rutinemæssigt røntgenundersøgelser af vores patienter. Vi forstår, at en præcis diagnose er afgørende for effektiv behandling og vores digital røntgenteknologi giver os mulighed for at se ind i dit kæledyrs krop med klarhed og præcision.

Hvad er digital røntgen til dyr?

Digital røntgen er en avanceret billedteknologi, der erstatter traditionelle filmrøntgen med digitale sensorer. Dette giver os mulighed for at tage præcis og detaljerede billeder af indre organer, knogler og blødt væv. Digital røntgen er hurtigere, mere effektivt og reducerer eksponeringen for stråling, hvilket gør det til et sikkert og pålideligt diagnostisk værktøj. Den detaljerede billedkvalitet, bruger vi til at stille diagnoser ved f.eks. haltheder, luftvejs- og bløddelssygdomme, blæresten, knoglebrud, slidgigt, drægtighed eller ved mistanke om fremmedlegeme i mavetarmregionen. Vores røntgenanlæg lever op til højeste kvalitetskrav og anvendes af dygtigt personale.​

Hvordan foregår det?

For at optage gode og præcise røntgenbilleder kræver det, at dit kæledyr ligger meget stille og ofte bliver de også placeret i stillinger, som ikke er naturlige. Det er derfor ofte nødvendigt, at dit dyr bliver bedøvet eller får noget beroligende, når der tages røntgenbilleder. Vi vurderer altid nødvendigheden af bedøvelse i det enkelte tilfælde, alt efter typen af optagelser og dyrets temperament. Ved røntgenbilleder af lunge- og hjertepatienter undlader vi så vidt muligt at bedøve, da det kan påvirke vurderingen.

Fordele ved digital røntgen:

  • ​Digitale billeder giver skarpere og mere detaljerede billeder, hvilket gør det lettere at identificere og evaluere problemer
  • ​Billederne er tilgængelige næsten øjeblikkeligt, hvilket betyder, at vi kan starte behandlingen hurtigere og reducere ventetiden for dig og dit kæledyr. Vi gennemgår og forklarer altid billede materialet, når dit dyr har været til røntgenundersøgelse. Med billederne i digitalt format kan vi også sende og modtage billeder mellem kollegaer, når det er nødvendigt med sparring.
  • ​Digital røntgenteknologi kræver ofte mindre stråleeksponering end konventionel røntgen, hvilket er særligt vigtigt for gentagne eller komplekse diagnostiske procedurer.

54_297-white-facebook-box-fill  Følg med på Facebook

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar ved telefonen til at besvare jeres spørgsmål.

Storegade 25, 6862 Tistrup

Klik her for rutevejlednig

Følg os på Facebook

Se billeder af vores hverdag. 

Den Lille Dyreklinik Tistrup ApS​ - CVR: 42857645