Vaccination af hund og hvalp

Hos Den Lille Dyreklinik tilbyder vi vaccination af hund til en fordelagtig pris, og vores klinik er let tilgængelig, uanset om I kommer fra Varde, Ølgod, Grindsted eller omegn, så I nemt kan komme hjem igen. En hund bør altid få de såkaldte kernevacciner, som omfatter følgende:

  • Hundesyge
  • Smitsom leverbetændelse
  • Parvovirus.

Derudover kan man også vaccinere mod kennelhoste og leptospirose.

Kernevacciner

DP = (D = disemper/hundesyge – P = parvovirus) Hundesyge er en udbredt virussygdom der hovedsageligt rammer hundens lunger, fordøjelseskanal og nervesystem. Sygdommen findes hos ræve, hunde, ulve og mink. Sygdommen er udbredt i verden og ses i Danmark med udbrud indimellem. Parvovirus er en virus, som inficerer hundens mave-tarmkanal. Den forårsager voldsomt opkast, diarré der ofte er blodtilblandet, feber og dehydrering. Denne vaccine gives én gang ved hvalpens 8 ugers undersøgelse.

DHP = (D = disemper/hundesyge – H = hepatitis/smitsom leverbetændelse – P = parvovirus) Denne vaccine gælder som skrevet overstående hundesyge og parvovirus, men også smitsom leverbetændelse. Dette er en alvorlig sygdom, der forårsages af en meget smitsom virus, der påvirker leveren. Denne vaccine gives ved hvalpens 12- og 16 ugers undersøgelse, igen når hunden er 1 år og derfra hver 3. år.

Tillægsvacciner

L4 = Leptospirose kaldes også for rottesyge. Sygdommen er forårsaget af en bakterie, som hedder spirokæter som angriber nyrerne og leveren. Spirokæterne kan bore sig ind i små indgange på hunden, hvis der er små skader i huden eller slimhinder. Sygdommen er begrænset til rotter som spreder smitten med deres urin. Det er en potentiel dødelig sygdom, der også kan ramme mennesker. Vaccinen er relevant for de jagthunde, som kommer i kontakt med ferskvand, samt hunde der opholder sig hvor der er rotter. Denne vaccine er gyldig i 1 år.

Rabies = kaldes også for hundegalskab. Denne virus rammer nervesystemet – og rammer den hunden, kan den desværre ikke helbredes. Hunde skal vaccineres mod rabies, hvis de skal ud af landet. Grundvaccinen kan tidligst foretages når hunden er 3 måneder gammel. Hunden kan først rejse til udlandet 21 dage efter en fuldstændig grundvaccination. Denne vaccine er gyldig i 3 år.

BbPi = (Bb/Bordetella bronchiseptica – Pi/Parainfluenza) Parainfluenza er en luftvejsinfektion som kan sammenlignes med influenza. Bordetella bronchiseptica kaldes også for kennelhoste. Denne bliver hundene ofte mere syge af end parainfluenza. Der kommer en karakteristisk tør hoste og ejeren kan opleve det som, at hunden har noget siddende i halsen. Denne vaccine er gyldig i 1 år. 

​Ofte viser det sig, at din hunds vaccinebehov afviger fra standarden; enten har den brug for ekstra eller mindre.

Det kan være svært at sætte sig ind i hundens vacciner, herunder priser, men vi vil alligevel gøre et forsøg på, at gøre det så overskueligt som muligt. Som udgangspunkt opdeler man vacciner i ”kernevacciner’” og ”tillægsvacciner”. Kernevacciner bør alle hunde få som hvalp og som voksen. Tillægsvaccinerne er afhængige af den enkelte hund og dens levestil. Her bør man tage en snak med dyrlægen om smitterisiko.

Vaccination af hvalp

Hvalpe bør vaccineres mindst tre gange med en basisvaccine, og dette bør ske ved følgende tidsrum:

  1. Når hvalpen er omkring 8 uger gammel
  2. Når hvalpen er omkring 12 uger gammel
  3. Et år efter vaccination nr. 2, dvs. når hunden er ca. 1 år og 3 måneder gammel.

Efterfølgende bør hunden vaccineres hvert tredje år mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse, samt hver år mod leptospirose og eventuelt kennelhoste.

Husk den årlige sundhedsundersøgelse

Din hund bør desuden komme til en årlig sundhedsundersøgelse, hvor dyrlægen vil foretage et sundhedstjek af hunden for at opdage eventuelle problemer i tide. I den forbindelse vil vi også vurdere, hvilke vacciner din hund har behov for.

Kontakt os og bestil tid til vaccination af hund

Er det blevet tid til, at hunden skal vaccineres, kan du med fordel ringe og bestille tid på telefon 35 14 60 26.

54_297-white-facebook-box-fill  Følg med på Facebook

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar ved telefonen til at besvare jeres spørgsmål.

Storegade 25, 6862 Tistrup

Klik her for rutevejlednig

Følg os på Facebook

Se billeder af vores hverdag. 

Den Lille Dyreklinik Tistrup ApS​ - CVR: 42857645