​Professionel tandbehandling af hund

Regelmæssigt tandeftersyn er vigtigt

Ligesom hos mennesker, dannes der bakteriebelægninger hos hunde og katte som kan forårsage inflammation i tandkødet. Belægningen ses først som nærmest usynlig, hvor det senere udvikles til tandsten, fordi kalksalte fra spyttet aflejres i belægningerne. En kombination af inflammation i tandkødet og tandsten, kan på sigt fører til blottede tandhalse og forårsage problemer med løsetander, som vi kalder for paradentose. Tandsten er hårdt og kan kun fjernes ved en tandrensning.

Tandsygdomme er desværre et almindeligt problem hos hunde og langt over halvdelen af voksne dyr har en form for tandproblem. Så igen, ligesom os mennesker, er det også vigtigt, at dyrene får undersøgt deres tænder regelmæssigt. På den måde kan vi undgå problematiske tandproblemer og/eller smerter i munden – i værste tilfælde, livstruende bakteriesygdomme i organerne. Hunden har ikke mulighed for selv at sige fra, hvis munden gør ondt. Med et velplejet og sundt tandsæt sikrer du, at dit dyr har de mest optimale betingelser og livskvalitet.

Forebyg tandproblemer hos din hund

Sygdomme i tænder og tandkød kan forhindres ved daglig tandbørstning af belægningen på tænderne. Kødben, knogler og legetøj med rensende effekt, kan også være en god måde at forebygge belægningerne. Det er vigtigt, at hvalpen allerede som helt ung bliver introduceret gradvist for tandbørstning, så det bliver en naturlig del af den daglige rutine. Der findes særlige dyretandpasta – man bør ikke anvende tandpasta beregnet til mennesker, da den type indeholder fluor, som hunde ikke kan tåle. 

Bestil tid til tandrensning af hund i dag

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi udfører tandbehandling af hund, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi besvarer gerne alle de spørgsmål, du måtte have. Du kan også bestille en tid til tandrensning eller anden tandbehandling med det samme. Vi ser frem til at hjælpe!​

54_297-white-facebook-box-fill  Følg med på Facebook

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar ved telefonen til at besvare jeres spørgsmål.

Storegade 25, 6862 Tistrup

Klik her for rutevejlednig

Følg os på Facebook

Se billeder af vores hverdag. 

Den Lille Dyreklinik Tistrup ApS​ - CVR: 42857645